Wat is er aan te doen

Rechter

Als je te maken krijgt met loonbeslag dan heeft de rechter daar een uitspraak over gedaan. Die heeft beoordeeld of de schuld terecht is en of er geprobeerd is de schuld op een andere maniet te innen en dat dat mislukt is. Kortom: het is lastig om het loonbeslag zelf aan te vechten, daarvoor zul je een advocaat moeten inschakelen en naar de rechter moeten.

De deurwaarder kan besluiten het loonbeslag te stoppen als er een reëel voorstel voor de betaling van de schuld ligt. Vaak doen ze dat alleen als er een goed onderbouwd plan ligt van schuldhulpverlener. Ook daar kan ik bij helpen. Kijk daarvoor op eerstehulpbijschuld.nl.

Wat dan?

Bij een loonbeslag mag je de beslagvrije voet houden om van te leven, de rest gaat naar de deurwaarder en de schuldeiser. De berekening van die BeslagVrije Voet wordt gedaan door degene die er baat bij heeft die zo laag mogelijk te houden: de deurwaarder.

Dat kan bijna altijd beter! Voor een overzichtelijk bedrag maak ik, conform de wet die daar over gaat, een berekening die kan dienen als vergelijkingsmateriaal voor de Beslagvrije Voet die de deurwaarder hanteert. In bijna alle gevallen die worden nagerekend is de uitslag dat de BeslagVrije Voet te laag is vastgesteld. Het loont dus vrijwel altijd om dat te laten doen. Hoeveel dat is verschilt van geval tot geval, maar verschillen van € 100 per maand zijn geen uitzondering.

Contact met deurwaarder

Met de berekening kan ik namens jou de deurwaarder benaderen en hem of haar informeren over de juiste berekening en de onderbouwing daarvan. Over het algemeen zullen ze de BeslagVrije Voet dan moeten aanpassen. Mensen denken dat het duur is om dit te laten doen. Als je het door een advocaat laat doen, is dat misschien ook wel waar. Ik doe het voor een vast bedrag. Dat is een misschien een investering, maar wel één die mensen er soms al binnen een maand uit hebben. Wil je meer weten neem dan contact op.

Neem contact op!

Neem contact om zo snel mogelijk te handelen en uw beslagvrije voet (wat u nog wel in handen krijgt) te verhogen.

Bel of whatsapp naar 06-15400417 of mail naar info@eerstehulpbijloonbeslag.nl

Contact