Wat is het

Wat

Het loonbeslag is een maatregel die een deurwaarder (in opdracht van een schuldeiser en met toestemming van een rechter) in kan zetten om iemand zijn of haar schulden te laten betalen aan de schuldeiser. Loonbeslag houdt in dat een deel van iemands loon of uitkering rechtstreeks van de werkgever of uitkeringsinstantie naar de schuldeiser toe gaat. De persoon met de schuld heeft dus geen enkele keus meer: er wordt voor hem of haar betaalt en er is geen mogelijkheid meer om niet te betalen.

De werkgever of uitkerende instantie zijn verplicht om mee te werken. 

Gevolgen

Ineens heb je (veel) minder te besteden. Wat je van je inkomen nog mag houden is afgeleid van bijstandsniveau. Dat heet de beslagvrije voet. Alles wat je meer zou ontvangen gaat naar de deurwaarder.

Mensen met loonbeslag komen daardoor vaak nog verder in de schulden. Ze hadden het vaak al niet breed en door het loonbeslag moeten ze ineens leven van nog minder. Dat bedrag heet de BeslagVrije Voet.

De relatie met de eventuele werkgever komt soms ook onder druk te staan. Vaak wist deze niet dat er sprake was van deze problemen en door de gevolgen is de werknemer soms ook niet helemaal met zijn hoofd bij het werk. 

Wat te doen

De beslagvrije voet wordt vaak niet juist vastgesteld door de deurwaarder. De exacte berekening is van meerdere factoren afhankelijk. Dat maakt het lastig om zelf te beoordelen of het bedrag dat de deurwaarder heeft vastgesteld wel klopt. Ik kan je helpen. Voor een klein bedrag maak ik een berekening die kan dienen als vergelijkingsmateriaal voor het bedrag dat de deurwaarder hanteert. Met onze berekening kun je dan zelf de deurwaarder benaderen, maar ik kan dat ook voor je doen.

Mensen denken dat het duur is om dit te laten doen. Als je het door een advocaat laat doen, is dat misschien ook wel waar. Ik doe het voor een vast bedrag. Dat is een misschien een investering, maar wel één die mensen er soms al binnen een maand uit hebben.

Neem contact op!

Neem contact om zo snel mogelijk te handelen en uw beslagvrije voet (wat u nog wel in handen krijgt) te verhogen.

Bel naar 06-15400417 of mail naar info@eerstehulpbijloonbeslag.nl

 

Contact