Werkgevers

Voor werkgevers

Werknemers met een loonbeslag hebben veel meer aan hun hoofd dan alleen hun werk. Ze maken zich vaak al langere tijd zorgen over hun financiële situatie. Door het loonbeslag is dat opeens een acuut probleem geworden. Ze moeten ineens rondkomen van een inkomen van ongeveer bijstandsniveau en daar lijkt weinig aan te doen te zijn. 

Voor u als werkgever betekent het dat uw werknemer vaker afgeleid is en dat hij of zij waarschijnlijk minder goed functioneert dan eerder het geval was. U heeft ook te maken (gehad) met de deurwaarder, die u sommeert om een deel van het salaris naar een andere rekening over te maken. Als u daarbij in gebreke blijft kunt u verplicht worden om het deel dat naar de deurwaarder zou moeten gaan alsnog over te maken en daardoor dubbele kosten te maken. Daarnaast moet u meer omkijken naar de salarisadmninistratie. 

Het voelt voor u als werkgever misschien machteloos om uw werknemer met een loonbeslag te zien worstelen. Het loonbeslag is door een rechter opgelegd en is daarom niet zomaar weg te halen. In de praktijk kan dat wel met een betalingsregeling of een schuldenregeling, maar daar gaat vaak veel tijd overheen. Ondertussen loopt het loonbeslag gewoon door. Het loonbeslag kan echter vaak worden aangepast, zodat uw werknemer meer per maand kan overhouden. Dat kan ik doen voor een vast bedrag. U kunt uw werknemer op deze wijze geweldig helpen. 

Ook met een eventuele schuldenregeling kan ik helpen en is het mogelijk dat u als werkgever daar aan bijdraagt. Dat is een bijdrage aan het welzijn van uw medewerker die geweldig wordt gewaardeerd. 

Neem contact op om te bespreken wat u voor uw werknemer kunt en wilt doen.

Neem contact op!

Neem contact om zo snel mogelijk te handelen en uw beslagvrije voet (wat u nog wel in handen krijgt) te verhogen.

Bel of Whatsapp naar 06-15400417, mail naar info@eerstehulpbijloonbeslag.nl

Of vul het contactformulier in

Contact